Què és el Vapor Vell?

A finals d’abril del 2015, la Llibreria Vapor Vell Llibres va obrir les portes a Premià de Mar. És una llibreria jove però de vida molt intensa que ha pogut confluir dues necessitats: la col·lectiva i la individual.

Des d’aleshores, hem aixecat la persiana cada dia, xerrant amb lectors amb aquella bonica sensació de saber que fèiem falta. Som una llibreria generalista de poble, és a dir, intentem cobrir tots els segments possibles de lectores i lectors. Des del principi hem volgut convertir en forma de cultura allò que la ciutadania consumeix en llibres, organitzant actes literaris i presentacions de llibres.

També hem volgut teixir complicitats amb entitats socials i culturals i amb l’administració, convençuts que sumem per posar la cultura a l’abast de tothom. Tenim una convicció i és que tothom ha de tenir accés a la literatura, tothom ha de tenir dret de llegir el que vulgui, que la lectura democratitza la societat i la fa més igual, que llegir, al cap i a la fi, ens pot fer més lliures.

Al Vapor Vell som en Xavier i en Roger i especialment som lectors, ens encanta llegir. I sí, també som llibreters. I què vol dir ser llibreter? Per a nosaltres vol dir apassionar-nos amb els bons llibres i recomanar-vos els què més ens hagin agradat. Aquesta es la nostra manera d’entendre l’ofici de llibreters.

Obrir una llibreria? És650_1496825910IMG_20170606_103000 de bojos! I ho és, potser, si no hi creus, si no t’apassionen cadascuna de les pàgines d’un llibre que et farà aprendre, volar, transformar-te i alliberar-te.

El Vapor Vell són més que quatre parets, és un espai també de retorn, des del qual ens agrada cuidar els premianencs, premianenques, maresmencs i maresmenques que aterrin a la llibreria a la recerca d’aventures. Per ells mateixos i per les persones que s’estimen. Si no saps en quina nova història endinsar-te, vine que la trobarem!